Započet projekat Culture Up Rožaje

Danas je u Narodnoj biblioteci u Rožajama održana press konferencija povodom otvaranja projekta Culture up Rožaje koji implementira Nevladino udruženje Karika.

O projektu su govorili akademski slikar mr Aldemar Ibrahimović, asistentica na projektu mr Amela Frljučkić te koordinator projekta Mirza Luboder. Oni su istakli da je ovaj projekat nastao iz želje da se napravi korak naprijed u zajednici kada je u pitanju razvoj kulture i umjetnosti.

U okviru projekta će se realizovati preko sedamdeset aktivnosti u opštinama Rožaje, Bijelo Polje i Petnjica. Mladi će dobiti priliku da usvoje nove vještine putem radionica crtanja, kreativnog pisanja, fotografije, dizajna i muzike.

Zatim, svoja znanja će moći prikazati putem kolektivnih izložbi, književnih večeri i koncerata. U sklopu projekta će se organizovati serija inspirativnih razgovora kao i naučna tribina, a takođe će biti izdat i Zbornik radova.

Akadesmki slikar mr Aldemar Ibrahimović koji je jedan od edukatora u projektu. Iskazao je zadovoljstvo zbog početka projekta i istakao da su ovakvi projekti neophodni za razvoj zajednice.

Projektni tim je pozvao sve mlade da se prijave na radionice crtanja i kreativnog pisanja do 07.08.2021. godine putem linka: https://nvokarika.me/prijava-za-radionice/

Projekat Cutlure Up Rožaje je podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za proučavanje i zaštitu ptica (CZIP). Program finansira Evropska unija.

Izvor: CdM

Facebook
Twitter
LinkedIn