Inspiracija je svuda: priča o čarobnoj kutiji

Nekada se čini teško naći inspiraciju. Međutim, pitajte profesionalce, oni se snađu za čas!

Ukrasna kutija se možda i ne čini nekim specijalnim motivom za pisanje, međutim u imaginaciji naših polaznika/ca kreativnog pisanja, a uz mentorsku podršku profesora Agima Ljaića dešavaju se prava spisateljska čuda u projektu „Culture up Rožaje“.

Savremene tehnike edukacije i prijateljska atmosfera na radionicama su učinile našu „Kariku“ prostorom umjetničke spisateljske slobode.

Edukacije kreativnog pisanja su osmišljene da polaznike/ce provedu kroz čitav ciklus nastanka proznog i poetskog djela. Počev od prepoznavanja dobrih tema, motiva, likova pa do detaljnog pisanja i analiziranja dijelova priče/pjesme. Ono što posebno ističemo je izgrađivanje kritičkog promišljanja kroz upoznavanje sa značajnim književnim dostignućima. Iako su naši polaznici/e mladi po njihovom pisanju ne biste pretpostavili da je to baš tako. Njihov talenat uz dosta vježbe daje odlične priče koje ćete moći čitati u Zborniku koji će biti objavljen po završetku projekta.

Projekat „Culture up Rožaje“ je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Program finansira Evropska unija.

Facebook
Twitter
LinkedIn