Karika: druga kuća mladih umjetnica i umjetnika

Osnovna ideja vodilja projekta „Culture up Rožaje“ je da na jednom mjestu okupimo perspektivne mlade talente sa jedne i etablirane umjetnike sa druge strane.

Ponosni smo što je jedan od mentora našeg projekta i međunarodno cijenjeni akademski slikar profesor Aldemar Ibrahimović koji uživa veliki tridesetpetogodišnji pedagoški ugled u našoj zajednici.

Iako je radna atmosfera u našoj Kariki jedinstvena i teško je opisati riječima, ono što je jasno iz priloženih fotografija je da su radionice crtanja popunjene do posljednjeg mjesta. Polaznici/e rade bez predaha, a profesor se trudi da na radionicama uvijek bude pozitivna atmosfera. Karika je postala jako omiljeno mjesto talenata u našoj zajednici.

Često je pitanje u javnosti koliko su i mladi zainteresovani za rad i umjetnost?

Uspješnost projekta „Culture up Rožaje“ pokazuje koliko je jaka želja za znanjem naših talenata, a mi smo sretni što ih možemo podržavati na njihovom putu uspjeha. Kroz dvanaest radionica crtanja mladi slikari i slikarke će dobiti potrebne vještine i stvarati umjetničke radove koji će biti izloženi na kolektivnoj izložbi u okviru projekta.

Naravno, umjetnost treba mecene te smo mi zahvalni Evropskoj uniji koja podržava ovaj projekat.

Culture up Rožaje“ koji je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Facebook
Twitter
LinkedIn