POSTAVKA SKULPTURE ZLATKA GLAMOČAKA U KARIKI

Zlatko Glamočak je jedan od najznačajnijih domaćih skulptora sa renomiranom međunarodnom karijerom. Njegovi radovi su izlagani na više od 300 izložbi u svijetu, a sretni smo što je jedno njegovo djelo zahvaljujući profesoru Aldemaru Ibrahimoviću stiglo i u našu umjetničku kuću.

Polaznici/e radionica crtanja u okviru projekta „Culture up Rožaje“ su dobili priliku da se uživo upoznaju sa Glamočakovom skulpturom, ali su dobili i vrijedne savjete od profesora Ibrahimovića u toku crtanja skulpture.

Glamočakovo djelo veoma kompleksno, izrazite i specifične facijalne ekspresije probudile pažnju našim polaznicima koji su utrošili par sati rada da bi uspješno prikazali djelo na papir. Neki od tih radova će naći svoje mjesto i na kolektivnoj izložbi koja će biti organizovana po završetku edukacija crtanja.

Projekat „Culture up Rožaje“ sadrži preko 70 kulturno-umjetničkih aktivnosti od kojih su 60 edukativne aktivnosti iz oblasti crtanja, kreativnog pisanja, dizajna, fotografije i muzike. Edukacijom mladih u umjetničkim disciplinama podmlađujemo i stvaramo progresivnu kulturno-umjetničku scenu u Crnoj Gori.

Projekat je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija.

Facebook
Twitter
LinkedIn