OTVORENA UČIONICA

U četvrtak 21.10.2021. na Gradskom Trgu u Rožajama Nevladino udruženje „Karika“ organizovalo je edukativni događaj “Otvorena učionica”.


Učesnici radionica kreativnog pisanja i njihov mentor, prof. Agim Ljaić na ovom događaju sugrađanima su prikazali kako izgleda jedna radionica kreativnog pisanja u okviru projekta “Culture up Rožaje”.


Cilj ovog događaja je bila promocija čitanja, učenja i druženja kroz edukaciju, a naši polaznici su razgovarali sa sugrađanima i sproveli anketu o čitalačkoj kulturi. Polaznici/e će na Literarnoj večeri koja će biti organizovana po završetku ciklusa edukacija prikazati i kratki dokumentarni film koji su sami pripremili.

Ovaj događaj su inicirali naši talenti i njihov mentor prof. Ljaić.
To nas posebno raduje jer je i cilj projekta “Culture up Rožaje” osnaživanje mladih u želji da oni budu budu lideri umjetnosti, kulture i nauke u svojoj zajednici.

Događaju su prisustvovali i predstavnici medija koji su napravili prilog koji je dostupan na sledećem linku:

„Otvorena učionica“ je događaj realizovan u okviru projekta “Culture up Rožaje”, a podržan je kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Program finansira Evropska unija.

Facebook
Twitter
LinkedIn