KOLEKTIVNA IZLOŽBA U PETNJICI

Izložba polaznika/ca radionica grafičkog dizajna, fotografije i crtanja

U prostorijama Centra za kulturu Petnjica 25. februara 2022. godine organizovana je kolektivna izložba radova koji su nastali na edukacijama fotografije, grafičkog dizajna i crtanja.

Izložbu je otvorio direktor Centra za kulturu Petnjica Sinan Tiganj riječima: ,,Ovaj događaj će ozvaničiti saradnju između JU Centra za kulturu i NVU ,,Karika“ iz Rožaja. Koristim ovu priliku da se zahvalim izvršnom direktoru NVU ,,Karika“ Mirzi Luboderušto je upravo izabrao da izložbu održi u Centru za kulturu Petnjica. NVU,,Karika“ je osnovano 2016 godine. sa ciljem edukacije mladih, a da su uspjeli u tome najbolja je potvrda ova izložba fotografija učenika“.

Direktor NVU Karika se zahvalio Centru za kulturu Petnjica na gostoprimstvu i prilici da mladi izlože svoje radove.

Na izložbi su izlagali:

Agović Amar, Ademagić Lejla, Bulatović Andrea, Ćatović Najla, Dobričanin Nina, Dedeić Hamza, Dedeić Dina, Dautović Emina, Fetahović Emina, Fetahović Rukija, Ganić Dina, Ganić Hamza, Hadžić Damija, Ibrahimović Omar, Kalač Danija, Kalač Almedina, Kalač Denisa, Kardović Hamza, Kardović Jasmina, Klimenta Elma, Kardović Naida, Kujević Muzafera, Luboder Dejla, Medunjanin Adisa, Murić Adaleta, Murić Fedad, Mujević Barija, Nurković Ajša, Nurković Darija, Nurković  Kenan, Nurković Lida, Pepeljak Hana, Redžić Ajša, Redžić Halil, Skarep Ali, Skarep Davud, Tutić Srna, Šahman Rijad , Šahman Rijalda i Šutković Almina.

Ovaj događaj je podržan u okviru projekta „Culture up Rožaje“ koji je finansijski podržan od strane Evropske unije kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Prilog sa izložbe sa fotografijama: http://www.radiopetnjica.me/2022/02/27/foto-i-video-u-petnjici-odrzana-izlozba-grafickog-dizajna-fotografije-i-crtanja/?fbclid=IwAR1Y-gPuXI2reZsTocwpFabBOjJ6Z2B0tMEWNQah9aShwMfisUmJqwQWV_8

Facebook
Twitter
LinkedIn