INSPIRATIVNI RAZGOVORI SA PJESNIKOM ĐORĐEM ŠĆEPOVIĆEM

U prostorijama Nevladinog udruženja „Karika“ 12. decembra održao se treći „Inspirativni razgovor“ u okviru projekta „Culture up Rožaje“.

Gost je bio pjesnik Đorđe Šćepović, dobitnih više priznanja za poetska ostvarenja i autor knjiga poezije: „Provincija spasa“, „Molitva za Judu“, „Par riječi o strahu“, „Apostol iz bloka A“, „Prije objave“, „Doba“, „Dok crtah mapu svojih putovanja“, „Prije objave“, „Triput reci metropola i nahrani ptice slovima“.

Moderator događaja je bio profesor Agim Ljaić, a uvodničar direktor Nevladinog udruženja „Karika“ Mirza Luboder.

Sa gospodinom Šćepovićem razgovaralo se o crnogorskoj književnosti, poziciji pisca u društvu, čitalačkim izazovima u doba digitalizacije kao  i o njegovom stvaralaštvu, motivima u poeziji, načinu pisanja i ličnim životnim iskustvima. Stihove iz Šćepovićeve knjige poezije recitovala je Ajla Gusinjac, polaznica edukacija kreativnog pisanja.

Nakon razgovora uslijedila su pitanja publike i aktivna diskusija.

Ovo je bio posljednji „Inspirativni razgovor“ u okviru projekta Culture up Rožaje koji implementira NVO Karika, a koji je podržan kroz program „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika- M’BASE“ koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich Ebert Stiftung (FES), NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP), a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore. Program finansira Evropska unija.

Facebook
Twitter
LinkedIn